Ali potrebujem izkušnje na področju zavarovalništva?

Za začetek sodelovanja izkušnje niso potrebne.Vsekakor pa jih boste potrebovali za pridobitev dovoljenja AZN, kjer boste potrebovali 3 mesece izkušenj pod nadzorom in ob navzočnosti mentorja, ki dovoljenje AZN že ima. 

Ali moram priti na razgovor?

Ko pošljete prijavo, vas pokličemo za točen termin razgovora. Na razgovoru izveste vse podrobnosti o delu in ostale informacije o zavarovalništvu, ki bi vas morda še zanimale.

Glede na to, da si za vsakega posameznika posebej rezerviramo čas in termin, se spodobi tudi od vsakega kandidata, da se dogovorjenega razgovora udeleži.

Ali je seminar plačljiv?

Ne.

Ali lahko opravljam delo svetovalca ob delu?

Da.

Ali lahko delam peš?

Teoretično da, je pa to dokaj težko, saj ste na ta način dokaj omejeni.

Na katerem območju lahko delam?

V okviru poslovne enote Zavarovalnice Maribor, odvisno od kraja vašega bivanja, praviloma je to v okviru ene poštne številke.

Kakšne so prednosti/slabosti dela svetovalca za osebna zavarovanja?

Vam bomo povedali na sestanku.

Kakšna je razlika med zavarovalnim zastopanjem in zavarovalnim posredovanjem?

Zastopnik zastopa zavarovalnico nasproti zavarovalcem, posrednik pa zastopa stranko in išče najboljšo ponudbo za zavarovalce.

Kaj je to licenca AZN?

Licenca AZN je  dovoljenje, ki vam ga po pooblastilu države z odločbo podeli AZN. Samo s tem dovoljenjem (licenco) smete sklepati zavarovalne pogodbe.

Kam lahko pridem na razgovor?

Na razgovor lahko pridete na sedež podjetja v Maribor ali v poslovne prostore Osrednje Slovenije v Ljubljano. Podrobnejšo lokacijo si lahko ogledate pod Kontakt.